Home

Omgeving Begur
 

De omgeving van Begur wordt niet voor niets de Spaanse Rivièra genoemd. Het is het chique deel van de Costa Brava. Hier vindt u géén grote hotels of lawaaiige campings. Wel treft u hier vrijstaande villa’s met schitterend uitzicht op een stille baai. Voor een verrassend lage prijs viert u hier een luxueuze vakantie.

De omgeving wordt gekenmerkt door rustige heuvels, een grillige kust, kleine baaitjes, oude Romaanse dorpjes, de mooiste golfbanen van Europa, tientallen typisch Spaanse restaurants, een schitterende natuur en kleine, schone strandjes. Begur ligt op circa 1425 kilometer van Nederland en is daarmee eenvoudig met de auto te bereiken.

De streek biedt vermaak voor iedereen. Golf is al genoemd, maar u kunt bijvoorbeeld ook duiken en snorkelen bij de (beschermde) Medes eilanden, wandelen en/of skiën in de Pyreneeën (2 uur rijden), paardrijden, zeilen, surfen en natuurlijk zwemmen.

Voor cultuur kunt u terecht in de steden Barcelona, Figueras en Girona, maar ook in de dorpen. Uiteraard kunt u genieten van de zon op de vele kleine en grotere strandjes, zoals die van Tamariu, Aigua Blava, Sa Tuna, Lla Franc en Sa Riera.

 

B-721 (3)   B-721 (2)


Aanknopingspunten voor de geschiedenis van Begur kunt u vinden in de namen van sommige van de smalle steegjes, zoals ‘de Pirates’ en ‘de Moros’. Maar ook aan de huizen in het centrum kunt u veel historie ontedekken. In vorige eeuwen zochten veel inwoners hun geluk in bijvoorbeeld Cuba. Toen ze terugkwamen bouwden ze met het verdiende geld hun woningen in de Caribische stijl, met prachtige porches en torens.

Tegenwoordig is Begur een klein Spaans stadje, waar u rond het centrale pleintje alle soorten winkels kunt vinden die u zoekt. Ondanks dat Begur een paar kilometers landinwaarts ligt, zijn veel kleine kustplaatsjes binnen handbereik, zoals het genoemde Sa Riera, Sa Tuna en Aigua Blava.

 

B-510 (2)   Begur viewVakantiehuizen in Spanje

Meld je aan voor de nieuwsbrief!